10 fore
115 g vaj + extra a kikeneshez
75 g barnacukor
75 ml juharszirup
1 nagy tojas
225 g liszt
2 tk szodabikarbona
1 tk sutopor
1 tk fahej
1 tk szerecsendio
225 g cukormentes almaszosz (puhara fott, attort alma)
100 g pekandio, durvara vagva
------------------
200 g porcukor
50 g vaj, szobahomersekletu
3 ek tejszin
4 ek sotet juharszirup
--------------
a disziteshez: 50 g pucolt pekandio, fele orolve, fele durvara vagva
3 ek barnacukor
1/4 tk fahej
115 g vaj + extra a kikeneshez
75 g barnacukor
75 ml juharszirup
1 nagy tojas
225 g liszt
2 tk szodabikarbona
1 tk sutopor
1 tk fahej
1 tk szerecsendio
225 g cukormentes almaszosz (puhara fott, attort alma)
100 g pekandio, durvara vagva
------------------
200 g porcukor
50 g vaj, szobahomersekletu
3 ek tejszin
4 ek sotet juharszirup
--------------
a disziteshez: 50 g pucolt pekandio, fele orolve, fele durvara vagva
3 ek barnacukor
1/4 tk fahej
- kenj ki egy 20 cm-es kerek tortaformat, es beleld ki sutopapirral.
- Habverovel keverd ossze a vajat es a cukrot, majd a juharszirupot es tojast.
- Keverd ossze a szaraz hozzavalokat egy nagy talban (a dio kivetelevel). Aprankent verd a vajba, felvaltva az almaszosszal.
- Keverd bele a diofelet.
- Ontsd a kevereket a formaba, susd 35-40 percig gaz 4 / 180 C. Hagyd racson kihulni.
- A mazhoz verd habosra a vajat a porcukorral, majd verd hozza a tejszint es juharszirupot is. Kend a torta tetejere es oldalara.
- A disziteshez keverd ossze a diot, cukrot es fahejat. Egy A4 papirbol vagj ki a kozepen egy juharfalevelet. Ezt a kozepen lukas papirt fektesd ovatosan a torta tetejere, es a lukon keresztul szord ra a kevereket.
Eredmenyul a mazon egy edes, dios, juharlevel alaku mintat kapsz.
No comments:
Post a Comment