6 fore
125 g bacon, egyben, kb. 1/2-1 cm-s darabokra vagva
18 friss fesukagylo, tisztitva
2 ek olivaolaj
so, bors
jo csavarasnyi citromle
2 ek finomra vagott friss petrezselyem
talalashoz vizitorma (watercress) vagy petrezselyem
--------------------
500 g articsoka
jo csavarasnyi citromle
1,5 dl tejszin
so, feherbors
2 ek extraszuz olivaolaj
egy kis csirkeleves vagy viz
125 g bacon, egyben, kb. 1/2-1 cm-s darabokra vagva
18 friss fesukagylo, tisztitva
2 ek olivaolaj
so, bors
jo csavarasnyi citromle
2 ek finomra vagott friss petrezselyem
talalashoz vizitorma (watercress) vagy petrezselyem
--------------------
500 g articsoka
jo csavarasnyi citromle
1,5 dl tejszin
so, feherbors
2 ek extraszuz olivaolaj
egy kis csirkeleves vagy viz
- Hamozd meg az articsokat, szeleteld, fedd le vizzel, add hozza a citromlevet, es fozd puhara.
- Szurd le, majd tedd vissza a labosba. Ontsd ra a tejszint, sozd, borsozd, es melegitsd fel.
- Turmixold el az olivaolajjal. Ha tul suru, adj hozza egy kis levest v. vizet, de vigyazz, nem levest csinalsz, szoval ne higitsd fel tulzottan. Hagyd lehulni, majd tedd a hutobe (fogyasztas elott melegitsd fel).
- Kozvetlenul talalas elott egy serpenyoben piritsd meg a bacont.
- Egy masikban az olajon piritsd meg a kagylokat, oldalankent kb. 20 mp.
Mikor atsultek, csorgass rajuk citromlevet es szord meg a petrezselyemmel. - Talalas: egy adag pure a tanyerra, ra a kagylo, es a bacon. A kagylo "levet" csorgasd rajuk a serpenyobol. Diszitsd a zold levelekkel.
No comments:
Post a Comment