Tuesday 21 July 2009

Szedres cranachan (skot desszert)


4 fore

30 g vaj
75 g zabpehely (vagy mas gabonapehely)
40 g cukor
1,5 dl habtejszin
115 g gorog joghurt (nagyon suru, tejfol allagu) (hasznalhatsz helyette tejfolt, vagy habtejszint - utobbi esetben verd fel az osszes tejszint egyutt)
2 ek folyos mez
2 ek cukor
2 ek whisky
280 g szeder
a talalashoz szederlikor v. szederszorp
  • A vajon piritsd meg a zabpelyhet. 1 perc mulva add hozza a cukrot. Kevergesd, mig karamellizalodik, majd boritsd az egeszet sutopapirra, hogy kihuljon.
  • Verd fel a tejszint - ne tul kemenyre. Keverd hozza a joghurtot, majd a mezet, whiskyt es cukrot.
  • Add hozza a zab 3/4-et is, es ovatosan keverd bele a szedret (par szemet osszetorhetsz, hogy megszinezze a tejszint).
  • Oszd szet poharakba, a tetejet szord meg a maradek zabbal.
  • Csorgathasz ra szederlikort vagy szederszorpot.

No comments:

Post a Comment