4 fore
2 sargaja
10 ek viz
225 g viz
1 tk so
1 ek napraforgoolaj
1 feherje, kisse felverve
-------------------------
40 g vaj
1 kozepes hagyma finomra vagva
500 g krumpli, hamozva, fozve, attorve
125 g ricotta vagy turo
50 g feta, durva darabokra morzsolva
2 ek frissen orolt parmezan
so, bors
----------------------
74 g vaj
400 g erdei gomba
so, bors
170 ml tejfol
170 ml tejszin
2 sargaja
10 ek viz
225 g viz
1 tk so
1 ek napraforgoolaj
1 feherje, kisse felverve
-------------------------
40 g vaj
1 kozepes hagyma finomra vagva
500 g krumpli, hamozva, fozve, attorve
125 g ricotta vagy turo
50 g feta, durva darabokra morzsolva
2 ek frissen orolt parmezan
so, bors
----------------------
74 g vaj
400 g erdei gomba
so, bors
170 ml tejfol
170 ml tejszin
- A tesztahoz: keverd ossze a viz felet a sargajaval, es verd fel. Keverd el a liszttel, majd az olajjal es a maradek vizzel. Gyurd ossze 2 golyova, csavard foliaba, es hutsd 30 percen at.
- A toltelekhez: olvaszd meg a vajat es piritsd meg rajta a hagymat. Keverd az egeszet el az attort krumplival.
- Nyujtsd ki az egyik tesztagolyot kb. 2 mm vastagra. Vagj belole kb. 8 cm atmeroju koroket. A felvert feherjevel kend meg minden kornek a szelet. A kozepukre tegy egy kanalnyi tolteleket, majd hajtsd felbe a koroket. A szeluket nyomkodd ossze egy filla fokaval.
- Egy nagy labosban forralj vizet. Fozd benne a batyukat kb. 7 percig.
- A szoszhoz olvaszd meg a vajat, majd piritsd meg rajta a gombat. Fozd, mig a leve elparolog, majd add hozza a tejfolt es a tejszint. Jol melegitsd at, de ne hagyd, hogy felforrjon, mert akkor kicsapodik.
No comments:
Post a Comment