6 fore
750 g kis cekla, megmosva, levelek levagva (a ceklatol 4 cm-re, kulonben mindent elaraszt a cekla leve)
250 g lagy kecskesajt
3 kozepes narancs
200 g salatalevel, vegyesen
75 g szarazon piritott dio
------------------------
1 ek feherborecet
1/2 ek narancsle
1 kk dijoni mustar
so, bors
5 ek extraszuz olivaolaj
1/2 tk folyos mez
750 g kis cekla, megmosva, levelek levagva (a ceklatol 4 cm-re, kulonben mindent elaraszt a cekla leve)
250 g lagy kecskesajt
3 kozepes narancs
200 g salatalevel, vegyesen
75 g szarazon piritott dio
------------------------
1 ek feherborecet
1/2 ek narancsle
1 kk dijoni mustar
so, bors
5 ek extraszuz olivaolaj
1/2 tk folyos mez
- Csavard a megmosott ceklat alufoliaba, es susd, mig megpuhul (gaz 5 / 190 C). Ez, a cekla meretetol fuggoen kb. 45 perc - 2 ora. Vedd ki, hagyd lehulni.
- Kozben keszitsd el a martast - jol keverd el a hozzavalokat.
- A kecskesajtot tordeld nagyobb darabokra.
- A narancsok aljat vagd le, hogy megalljanak az aljukon. Eles kessel hamozd meg oket, lehetoleg a feher hejat is vagd le. Szeleteld vekonyra.
- Mikor a cekla kezelheto homersekleture hult, dorzsold le a hejat, vagy hamozd meg. Negyedeld.
- Nagy talba: salatalevelek, kecskesajt, dio, az ontet fele - jol keverj mindent el. A ceklat utoljara rakd bele. A maradek ontettel megcsorgatva talald.
No comments:
Post a Comment