Friday, 10 July 2009

Pite hallal, spenottal es sajttal

4 fore (foetelkent) vagy 6 fore (eloetelkent)

250 g liszt
200 g vaj
csipet so
kis jeges viz
---------------------
250 g spenot,megmosva
so, bors
350 g fustolt tokehal file, bore leszedve
100 g reszelt sajt (cheddar)
3 dl tejsizn
2 tojas
1 sargaja
  • Morzsold ossze a sot es lisztet a vajjal. Adj hozza annyi vizet, hogy osszealljon. Csavard foliaba es hutsd fel oran at, majd nyujtsd ki.
  • Belelj ki egy kivajazott, 23 cm atmeroju, 4 cm mely kerek pitesuto format, es beleld ki a tesztaval. Az aljat szurkald meg villaval, majd susd elo (a tesztara fektess sutopapirt es toltsd ki szaraz babbal vagy sutogyonggyel, hogy ne holyagosodjon fel), 7 percen at gaz 4 / 180 C, majd meg 5 percig a papir es bab nelkul.
  • A spenotot parold meg (annyi viz eleg, ami rajtamarad mosas utan) a soval es borssal megszorva, csak amig osszeesik, kb. 4 p. Csopogtesd le, majd csavard is ki a folos vizet. Vagd fel durvara. Tedd az elosutott teszta aljara.
  • A halat szeleteld vekonyra, szedd ki a szalkakat. Retegezd a spenot tetejere. Borsozd. Szord meg a sajttal.
  • Verd fel a tojasokat es a sargajat a tejszinnel, sozd, borsozd, majd ontsd a toltelek tetejere.
  • Susd 45 percig.

No comments:

Post a comment