1 liter
1 kg kokeny, megmosva
825 g cukor
1 uveg gin, + extra
1 kg kokeny, megmosva
825 g cukor
1 uveg gin, + extra
- Eles kessel csinalj egy metszest mindegyik kokenyen. Tedd oket sterilizalt befottesuveg(ek)be, es toltsd rajuk a cukrot. Razd fel jol, hogy elkeveredjen.
- Tarold huvos helyen 4-6 hetig - minden par napban razd fel.
- Eddigre a leve elkezd kifolyni. Toltsd ra a gin 3/4-et, zard le ujra, razd fel, es hagyd 3 honapig allni. Tovabbra is razd fel rendszeresen.
- Szurd le, es toltsd kisebb uvegekbe (kb. a 2/3-ukig legyenek tele).
- Kostold meg, es izles szerinti mennyisegu ginnel toltsd fel.
Szia!Ezek a saját, kipróbált receptjeid és saját fényképek is?
ReplyDeleteNagyon durván nyomod... Felénk falun ezt egyszerűen lopásnak hívják.
ReplyDeletehttp://www.nik.co.uk/kitchen/making-sloe-gin/
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteKedves Lili,
ReplyDeleteAmennyiben más blogokról veszünk át képet és receptet, minden esetben megjelöljük a forrást, még akkor is, ha csak "ihletet" adott. Blogger körökben ez így etikus. Amennyiben továbbra sem jelölsz forrást, kénytelenek leszünk kizárni a gyűjtőoldalról.