16-20 darabhoz
200 g liszt
100 g vaj
175 g cukor
so
1 sargaja
1 tk vaniliakivonat
675 g szilva v. ringlo magozva, felezve (ha nagyok, negyedelve)
2 ek cukor
kb. 200 g ribizli- vagy sargabarackzsele (nem darabos lekvar)
200 g liszt
100 g vaj
175 g cukor
so
1 sargaja
1 tk vaniliakivonat
675 g szilva v. ringlo magozva, felezve (ha nagyok, negyedelve)
2 ek cukor
kb. 200 g ribizli- vagy sargabarackzsele (nem darabos lekvar)
- Morzsold el a vajat a liszttel. Keverd hozza a cukrot es a sot, vegul a sargajaval es a vaniliaval gyurd ossze labdava. Ha nem all ossze, adj hozza egy csepp hideg vizet. Csavard foliaba es hutsd be fel orara.
- Nyujtsd ki a tesztat es belelj ki vele egy 20x30 cm tepsit.
- Boritsd be a tesztat a szilvaval. Szord meg a 2 ek cukorral, es susd 45 percen at gaz 4 / 180 C.
- Mikor kihult, olvaszd fel a lekvart egy pici vizzel elkeverve. Kanalazd a szilva tetejere, es hagyd kihulni. Mikor megszilardult, vagd fel negyzetekre.
No comments:
Post a Comment