Saturday, 18 July 2009

Gruz barany szilvaval es dioval



4 fore

3 ek foldimogyoro-olaj
750 g kockazott baranyhus
2 hagyma durvara vagva
4 gerezd fokhagyma finomra vagva
1/2 tk orolt koriandermag
1/4 tk kurkuma
1/2 tk tort gorogszenamag
3/4 tk cayenne bors
1,5 ek liszt
so, bors
viz vagy leves (barany v. csirke)
csipet safrany, 3 ek forro vizbe aztatva
2 baberlevel
115 g pucolt dio mozsarban durvara torve
20 friss szilva vagy ringlo
2 ek barnacuor
2 ek granatalma-melasz
2 ek friss korianderlevel
2 ek friss petrezselyem
  • 2 ek olajon piritsd meg a hust, adagonkent. Szedd ki egy talra.
  • Add a serpenyobe a maradek olajat es parold puhara a hagymat. Mikor megpuhult, add hozza a fokhagymat.
  • 1 perc mulva rakd vissza a hust es az orolt fuszereket a labosba. Jol keverd el. Szord ra a lisztet, ezt is keverd el, majd hagyd 1-2 percig.
  • Onts ra annyi vizet / levest, ami epp elfedi a baranyt. Add hozza az osszes tobbi hozzavalot, kiveve a zoldfuszereket.
  • Lefedve kis langon fozdd 1,5-2 oran at, vagy a sutoben gaz 1 / 140 C. Idonkent ellenorizd, nehogy kiszaradjon es leegjen - ha kell, onts meg ra levest / vizet, de vigyazz, a cel, hogy a szosz eleg suru legyen a vegere, ne tul vizes.
  • Ha tul hig, az utolso 15 percben vedd le rola a fedot, hogy besurusodjon.
  • Vegul keverd bele a zoldfuszert, es talald.

No comments:

Post a comment