Monday, 20 July 2009

Skandinav pacolt hering


Tejfolos hering
4-6 fore

450 g sozott heringfile
tej es viz, ami elfedi a halat
1/2 kis hagyma, vekonyra szeletelve
3 ek ujhagyma, karikazva
3 dl tejfol
1 tk dijoni mustar
1 tk cayenne bors
1 ek cukor
3 ek felvagott friss kapor
a talalashoz krumpli, rozskenyer
  • Aztasd be a heringet a tej es viz keverekebe 2 orara, majd oblitsd le. Vagd fel oket 5 cm-es darabokra.
  • Keverd ossze a tobbi hozzavalot, es add a halhoz. Fedd le lazan, es masnapig hagyd allni a hutoben.
  • Talald fott krumplival vagy rozskenyerrel.

Savanyitott hering
6-8 fore


675 g herngfile, sozott
tej es viz (amennyi elfedi a halat)
175 ml feherborecet
115 g cukor
2 tk egesz szegfubors
2 ek sarga mustarmag
3 baberlevel
1 kozepes repa
5 mm gyomberdarab
4 cm torma
2 kis lilahagyma, vekonyra karikazva
talalashoz krumpli, rozskenyer
  • Aztasd be a halat tej es viz fele-fele aranyu keverekebe 2 orara, majd mosd le.
  • Az ecetet, 125 ml vizet, cukrot es a fuszereket rakd egy labosba es lassan forrald fel, kozben kevergetve, hogy a cukor feloldodjon. Vedd le a tuzrol es hagyd kihulni.
  • Vagd gyufaszalra a repat, gyombert es tormat. Keverdhozza a hagymat.
  • A halat vagd fel 5 cm csikokra, majd retegezd oket a zoldseggel egyutt egy befottesuvegbe. Ontsd ra az ecetet.
  • Hutoben hagyd osszeerni 2-3 napig. Talald fott krumplival vagy rozskenyerrel.

No comments:

Post a comment