Monday, 20 July 2009

Forro csoki es "bugnes" (fank-feleseg)



6-8 fore

3 dl habtejszin
2 ek porcukor
4 ek brandy (v. rum)
100 g kakaopor (edesitett, instant fajta)
1,2 l teljes tej
--------------
325 g liszt
1,5 tk sutopor
50 g cukor
1/2 tk so
50 g olvasztott vaj
3 kozepes tojas, enyhen felverve
1 ek brandy v. rum
1 citrom reszelt heja
bo olaj a suteshez
porcukor
  • A tesztat elkeszitheted 24 oraval elobb, de csak az utolso pillanatban susd ki.
  • A liszt 3/4-et keverd el a sutoporral, soval, cukorral.
  • Egy masik talban keverd el a vajat, tojast, alkoholt es citromhejat, majd aprankent keverd a liszthez.
  • Nagyon ragados lesz, de azert csak gyurd - kozben dolgozd bele a maradek lisztet.
  • Lisztes deszkan gyurd 3 percen at, mig teljesen sima. Lefedve hagyd allni fel oran at.
  • Nyujtsd ki 2 mm vastagra, es vagd teglalapokra (6x15 cm kb.). A kozepen hasitsdd be hosszaban (a ket vegen 2-2 cm-t hagyj elvagatlanul). A csik egyik veget dugd at ezen a nyilason. Tedd oket kilisztezett talcara, es lefedve hutsd 1 oran at.

  • Kozben verd fel a tejszint a cukorral, aprankent hozzakeverve a brandyt is.
  • A kakaoport tedd egy nagy labosba, es adj hozza annyi forro vizet, ami elfedi. Kevergetve melegitsd, mig teljesen feloldodik.
  • Add hozza a tejet, es forrositsd fel (de ne forrald).

  • Melegitsd fel az olajat, es susd ki benne a tesztat (egyszerre 3-4-et). Hamar elkeszulnek. Szedd ki oket lukas kanallal papirtorlore.
  • Talald porcukorral megszorva, es a forro csokival (tetejen a tejszinhabbal).

No comments:

Post a Comment