Friday 10 July 2009

Fustolt tengeri herkentyuk magos kenyerrel




8-10 fore

350 g cekla, kicsik
400 g kis krumpli, hejaban megfozve
300-300 g hidegen es melegen fustolt lazac
150 g fustolt halibut
150 g fustolt kagylo (a fekete heju)
150 g fustolt kiralyrak
100 g kaviar
friss kapor, citromgerezdek a talalashoz
-------------------
3 dl tejfol
3 popos ek majonez
50 g vizitorma (vagy mas salatalevel, pl. ruccola)
1,5 tk cukor
1 tk dijoni mustar
3 jo csavarasnyi citromle
-----------------
275 g teljeskiorlesu liszt
50 g sima liszt
1 tk szodabikarbona
30 g vaj
2 ek cukor
1 tk so
275 ml buttermilk (natur joghurt tejjel elkeverve)
a tetejere magok (len-, szezam-, tok-, napraforgo-), vagy zabpehely
  • A ceklat (egeszben, a szarat 5 cm hosszura meghagyva) csavard alufoliaba, es tedd tepsibe. Susd 1-2 oran at 180 C / gaz 4, mig megpuhul. Mikor kihult, hamozd meg.
  • Keszitsd el a kenyeret: keverd ossze a liszteket es a szodab.-t, morzsold el vele a vajat. Add hozza a maradek hozzavalokat, formald cipova. Tedd egy kb. 500 g-os tepsibe, a tetejet szord meg magokkal vagy zabpehellyel. Susd 25-30 percig 200 C / gaz 6.
  • A tejfolos ontethez: az osszes hozzavalot turmixold jol el.
  • Egy nagy talon rendezd el a kulonfele fustolt halakat es a zoldseget, diszitsd a kaporral. A kaviart tedd egy kulon kis talba, a tejfolt is. Melle talald a kenyeret, vekonyra szeletelve, vajjal.

No comments:

Post a Comment