Csipkebogyo-alma zsele



- Gyujts egy csomo csipkebogyot miutan a der megcsipte oket es megpuhultak - oktober vege fele. Szedes utan nem lehet oket sokaig tarolni, szoval hasznald fel oket hamar.
- Jol mosd meg oket, es fozd puhara ketszer annyi sulyu almaval, es annyi vizzel, ami epp elfedi.
- Kb. 45 perc mulva, mikor szetfott, toltsd suru szovesu muszlin zsakba (vagy akar egy tiszta konyharuhaba), es akaszd fel ejszakara (tegyel ala egy mely talat, hogy felfogja a levet).
- Masnap keverd el cukorral - 450 g minden 6 dl gyumolcslere. Kis langon kevergesd, mig a cukor feloldodik, majd nagy langon forrald 15 percig. Akkor jo, ha egy teaskanalnyit kiveve es hideg kistanyerra csorgatva suru, megszarad a teteje hamar, es ha az ujjaddal kicsit megnyomod, akkor rancosodik.
- Toltsd sterilizalt befottesuvegekbe.
No comments:
Post a Comment