Tuesday, 21 July 2009

Csipkebogyo-alma zsele


  • Gyujts egy csomo csipkebogyot miutan a der megcsipte oket es megpuhultak - oktober vege fele. Szedes utan nem lehet oket sokaig tarolni, szoval hasznald fel oket hamar.
  • Jol mosd meg oket, es fozd puhara ketszer annyi sulyu almaval, es annyi vizzel, ami epp elfedi.
  • Kb. 45 perc mulva, mikor szetfott, toltsd suru szovesu muszlin zsakba (vagy akar egy tiszta konyharuhaba), es akaszd fel ejszakara (tegyel ala egy mely talat, hogy felfogja a levet).
  • Masnap keverd el cukorral - 450 g minden 6 dl gyumolcslere. Kis langon kevergesd, mig a cukor feloldodik, majd nagy langon forrald 15 percig. Akkor jo, ha egy teaskanalnyit kiveve es hideg kistanyerra csorgatva suru, megszarad a teteje hamar, es ha az ujjaddal kicsit megnyomod, akkor rancosodik.
  • Toltsd sterilizalt befottesuvegekbe.

No comments:

Post a comment