- Gyujts egy csomo csipkebogyot miutan a der megcsipte oket es megpuhultak - oktober vege fele. Szedes utan nem lehet oket sokaig tarolni, szoval hasznald fel oket hamar.
- Jol mosd meg oket, es fozd puhara ketszer annyi sulyu almaval, es annyi vizzel, ami epp elfedi.
- Kb. 45 perc mulva, mikor szetfott, toltsd suru szovesu muszlin zsakba (vagy akar egy tiszta konyharuhaba), es akaszd fel ejszakara (tegyel ala egy mely talat, hogy felfogja a levet).
- Masnap keverd el cukorral - 450 g minden 6 dl gyumolcslere. Kis langon kevergesd, mig a cukor feloldodik, majd nagy langon forrald 15 percig. Akkor jo, ha egy teaskanalnyit kiveve es hideg kistanyerra csorgatva suru, megszarad a teteje hamar, es ha az ujjaddal kicsit megnyomod, akkor rancosodik.
- Toltsd sterilizalt befottesuvegekbe.
Gyujtogeto fajta vagyok... es szeretek fozni! Es szakacskonyveket lapozgatni, fozocskezos blogokat olvasgatni... Es gyujtogetni az izgalmasnak tuno recepteket... (a valamikori kiprobalas szandekval, termeszetesen, meg ha egyelore nem is jutottam el odaig. De az egyik almom, hogy van egy szep konyham, ahol minden nap sutok-fozok, szoval remelem hamarosan elso kezbol szarmazo informacio is lesz majd!). Addig is...az eredmeny? Hat ez a blog!
Tuesday, 21 July 2009
Csipkebogyo-alma zsele
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment