4 fore
250 g friss erdei gomba
4x175 g laposhalfile
liszt, soval es borssal izesitve
115 g vaj
2 ek szaraz feherbor
so, bors
1 tk finomra vagott petrezselyem
40 g reszelt friss torma
250 g friss erdei gomba
4x175 g laposhalfile
liszt, soval es borssal izesitve
115 g vaj
2 ek szaraz feherbor
so, bors
1 tk finomra vagott petrezselyem
40 g reszelt friss torma
- Tisztitsdd meg a gombat. A nagyobb darabokat vagd fel, a kisebbeket hagyd egeszben.
- Forgasd a halszeleteket az izesitett lisztbe, majd kb. 30 g vajon susd oldalankent 1,5 percig.
- Forditsd oket a boros oldalukkal lefele, majd ontsd ra a bort. Kis langon, lefedve fozd kb. 4 percig, mig atfonek.
- Kozben egy masik labosban 50 g vajon piritsd meg a gombat. Sozd, borsozd, szord meg a petrezselyemmel.
- Tedd a halat a tanyerokra. Melle egy adag gomba, csorgasd meg a maradek vajjal (megolvasztva), es a tetejere rakj egy kis tormat.
No comments:
Post a Comment