Radicchio (neha voros cikorianak is nevezik)
6 fore
2 nagy fej radicchio
2 lilahagyma, hamozva
2 ek olivaolaj
4 ek balzsamecet
so, bors
talalashoz extraszuz olivaolaj
2 nagy fej radicchio
2 lilahagyma, hamozva
2 ek olivaolaj
4 ek balzsamecet
so, bors
talalashoz extraszuz olivaolaj
- Vagd felbe, majd 4-4 reszbe a radicchiokat.
- Vagd felbe a hagymakat is, majd szeleteld kb. 1,5 cm vastag felkorokre.
- Az olajon parold meg a lilahagymat nagy langon, majd kis langon meg 4 percig fozd.
- Mikor megpuhult, ontsd ra az ecetet. Kozepes langon hagyd elfoni, kozben kevergesd. Add hozza a radicchiot az utolso par percre, hogy megfonnyadjon.
- Talald sozva, borsozva, olivaolajjal meglocsolva.
- Jol megy vadhushoz.
No comments:
Post a Comment