24 db
60 g vaj
75 g barnacukor
2 ek tej
1 ek melasz
225 g liszt
1/2 ek fahej
1 tk gyomber
1/2 tk kardamom
1 tk narancshej, reszelve
1/2 tk szodabikarbona
a disziteshez tojasfeherje, porcukor es egy kis citromle
60 g vaj
75 g barnacukor
2 ek tej
1 ek melasz
225 g liszt
1/2 ek fahej
1 tk gyomber
1/2 tk kardamom
1 tk narancshej, reszelve
1/2 tk szodabikarbona
a disziteshez tojasfeherje, porcukor es egy kis citromle
- Keverd ki a vajat a cukorral, majd a tejjel es melassszal.
- Add hozza a tobbi hozzavalot es gyurd egy nagy golyova. Hutsd be masnapig (foliaba csavarva).
- Nyujtsd ki, szaggass formakat belole, susd 8 percig gaz 4 / 180 C.
- Diszitsd cukormazzal, vagy hagyd siman (Svedo.-ban gyakran siman hagyjak, Finno.-ban pedig az emberek nevet irjak ra).
No comments:
Post a Comment