Friday 10 July 2009

Rizotto fustolt hallal es porehagymaval


4-6 fore

50 g vaj
4 kozepes porehagyma vekonyra karikazva
450 g fustolt tokehal, bore leszedve
1,25 l csirkeleves, forro
300 g rizottonak valo rizs (rovidszemu)
75 g frissen reszelt parmezan
  • A vajon parold meg a porehagymat, kb. 15 percen at.
  • Egy masik labosban parold meg a halat annyi levesben, ami epp elfedi. Mikor megfott, hagyd a levesben allni, hogy ne szaradjon ki.
  • Add a rizst a hagymahoz. Jol keverd el, majd piritsd 1 percig a vajon.
  • A maradek levest merokanalankent add hozza, es folyamatosan kevergetve fozd, mig beszivja. Csak utana add hozza a kovetkezo evokanalnyit.
  • Kb. 20 perc, mig puhara fo. Ha kell, add hozza a hal fozolevet is - a cel, hogy tejberizs allagu, kremes rizottot kapj, ne szarazat.
  • Ovatosan tord nagyobb darabokra a halat, es keverd el a rizzsel, az utolso pillanatban. Borsozd, majd szord meg a parmezannal.

No comments:

Post a Comment