75 ml viz, meleg de nem forro
1/2 tk szaritott eleszto
50 ml juharszirup
50 g olvasztott vaj
1 nagy felvert tojas
1/2 tk so
450 g liszt
------------------------
40 g olvasztott vaj a teszta megkenesehez
1 ek fahej
50 g barnacukor
50 ml juharszirup
75 g pucolt dio vagy pekan, durvara vagva
50 g mazsola
- Tedd az elesztot a meleg vizbe 1 ek juharsziruppal. Meleg helyen hagyd felfutni, kb. 15 perc.
- Add hozza a maradek juharszirupot. a vajat, sot es tojast. Aprankent keverd hozza a lisztet.
- Gyurd 10 percig, majd tedd kivajazott talba es hagyd meleg helyen triplajara kelni.
- Gyurd at a tesztat, majd nyujtsd ki lisztes deszkan, egy kb. 38x25 cm teglalappa.
- Kend meg a 2. adag olvasztott vajjal, szord ra a fahejat es cukrot, majd csorgasd ra a juharszirupot.
- Szord ra a diot es mazsolat, majd tekerd fel hosszaban.
- Vagd 5 cm-es szeletekre, ezeket tedd kivajazott tepsire. Susd 30 percig 170 C / gaz 3.
- Ahogy kiszeded a sutobol, boritsd a szeleteket szedd sutoracsra es hagyd kihulni. A tepsiben marado edes, olvadt vajat kanalazd a szeletek tetejere.
No comments:
Post a Comment