8 fore
vaj (kikeneshez)
125 g aszalt afonya (mikor szezonja van, hasznalj helyette fele-fele aranyban friss vorosafonyat)
1 citrom leve
300 g liszt
200 g barnacukor
1 tk orolt gyomber
1/2 tk orolt szerecsendio
1,5 tk sutopor
60 g olvasztott vaj
2 dl tej
1 kozepes tojas felverve
a talalashoz porcukor
------------------------------------
5 dl vorosbor
200 g cukor
1/2 rud fahej
500 g vorosafonya
vaj (kikeneshez)
125 g aszalt afonya (mikor szezonja van, hasznalj helyette fele-fele aranyban friss vorosafonyat)
1 citrom leve
300 g liszt
200 g barnacukor
1 tk orolt gyomber
1/2 tk orolt szerecsendio
1,5 tk sutopor
60 g olvasztott vaj
2 dl tej
1 kozepes tojas felverve
a talalashoz porcukor
------------------------------------
5 dl vorosbor
200 g cukor
1/2 rud fahej
500 g vorosafonya
- Vajazz ki egy 1 kg-os mely tepsit, majd beleld sutopapirral.
- Egy kis labosban ontsd az afonyara a citromlevet. Forrald fel, majd zard el a langot egesz picire. Hagyd benne a gyumolcsot, mig megpuhul es megszivja magat.
- Keved ossze a szaraz hozzavalokat. Egy kancsoban keverd ossze a folyekony hozzavalokat, es ontsd a liszthez, jol elkeverve. Add a keverekhez az afonyat az aztatolevevel egyutt.
- Susd 50 percig gaz 4 / 180 C. Utana hagyd egy racson kihulni.
- A szoszhoz kis langon melegitsd fel a bort a cukorral es fahejjal. Kevergesd, mig a cukor feloldodik. Add hozza az afonyat, majd nagy langon fozd, mig a bogyok megpuhulnak (kb. 20 perc).
- Szedd ki a gyumolcsot egy talra. A bort fozd tovabb, mig kb. 2,5 dl-nyi marad. Mikor kihult, szedd ki a fahejat, es ontsd az afonyara.
- Vagd szeletekre a sutit, es piritsd meg mindket oldalat. Szord meg egy kis porcukorral, es talald az afonyaval es vaniliafagyival / tejszinhabbal.
No comments:
Post a Comment