4 fore
700 g cekla
30 g vaj
so, bors
4 fogoly
50 ml szaraz feherbor
1/2 hagyma finomra vagva
15 g vaj
1 tk liszt
1,5 dl tejfol
2 tk feherborecet
1,5 tk cukor
2 ek friss kapor, osszevagva
700 g cekla
30 g vaj
so, bors
4 fogoly
50 ml szaraz feherbor
1/2 hagyma finomra vagva
15 g vaj
1 tk liszt
1,5 dl tejfol
2 tk feherborecet
1,5 tk cukor
2 ek friss kapor, osszevagva
- Most meg jol a ceklat. A szarat vagd le 4 cm-re a ceklatol. Csavard alufoliaba, es egy tepsin susd puhara (gaz 5 / 190 C) kb. 45 perc-2 ora.
- Olvaszd meg a 30 g vajat egy nagy labosban, amibe a foglyok pont belefernek (ne legyen tul nagy). A sozott, borsozott madarakat piritsd meg minden oldalukon.
- Add hozza a bort, majd mikor forrni kezd, fedd le es tedd a talat a sutobe (180 / 4) 30-35 percre. Idonkent kanalazd ra a sajat levet, hogy ne szaradjon ki.
- Mikor a cekla kihult, hamozd meg es kockazd fel.
- A 15 g vajon piritsd meg a hagymat, majd keverd hozza alisztet. 1 perc mulva dobd ra a ceklat, a tejfolt, ecetet es cukrot. Sozd, borsozd izles szerint.
- Fozd par percig, mig teljesen atmelegszik. Szord meg a kaporral es talald a sult madarhoz.
No comments:
Post a Comment