Friday 3 July 2009

Stajer ozsult gesztenyevel, afonyaval es gombaval


6 fore

30 g szaritott vad gomba
40 g aszalt afonya
8 dl vadhusleves vagy eros izu csirkeleves
125 g friss vad gomba
100 g fott gesztenye
90 g vaj
50 ml portoi
so, bors
6 ozszelet, 2-2,5 cm vastag
a talalashoz: 30 g vaj
18 tokeletesen ep fott fel gesztenye
50 g friss vorosafonya
1,5 dl tejfol
  • Ontsd le a szaritott gombat es afonyat annyi forro vizzel, ami ellepi. Hagyd azni kb. 45 percig, majd szurd le - a leszurt vizet add a leveshez.
  • Fozd a levest, mig 3 dl-re surusodik.
  • Szeleteld fel a friss gombat, darabold a beaztatott szaritott gombat, es negyedeld a gesztenyet.
  • 50 g vajon piritsd meg a friss gombat, majd 4 perc mulva add hozza a gesztenyet. Ujabb 3 p mulva ontsd ra a portoit, es hagyd kicsit foni.
  • Vegul add hozza a beaztatott gombat es afonyat a levessel egyutt. Forrald fel es fozd par percig, mig szirupos allagu lesz.
  • Kozvetlenul talalas elott sozd es borsozd a husszeleteket, es a maradek vajon piritsd meg mindket oldalukat. Kb. 3-3 perc, akkor jo, ha "rare", azaz meg veres a kozepe.
  • Talalashoz: olvaszd meg a vajat es piritsd meg a gesztenyet rajta. Add hozza az afonyat, de ne fozd szet.

No comments:

Post a Comment