Friday 17 July 2009

Gyumolcsos krumpli



4 fore

1 kg kis krumpli, sikalva, felezve v. negyedelve
250 g alma, magozva, negyedelve
250 g korte magozva, negyedelve
50 g vaj
400 g bacon, 2 cm szeles csikokra vagva
so, bors
kis barnacukor
a levelek 2 ag kakukkfurol
  • A vajon piritsd meg a bacont es a krumplit, mig aranybarna.
  • Add hozza a gyumolcsot, jol keverd el. Izesitsd soval, borssal es a cukorral, majd szord ra a kakukkfuvet.
  • Lefedve, kis langon fozd a tuzhelyen, vagy tedd a sutobe (gaz 3 / 170 C), kb. fel oran at, mig megpuhul. Idonkent kevergesd, vagy jol razd meg a labost, nehogy leegjen. Ha suzkseges, adj hozza egy kis vizet.
  • Talald magaban vagy serteshus, kolbasz/hurka melle.
Valtozat
Izles szerinti kemenysegure fozheted - puhara, de a darabok egeszben maradnak; majdnem szetfottre; vagy akar kicsit at is torheted, hogy krumplipure-jellegu allaga legyen.

No comments:

Post a Comment