4 fore
35 g vaj
2 sutesre kesz facan, kb. 500 g / db
so, bors
1 birsalma, negyedelve, kimagozva
2 dl szaraz feherbor
3 ek hangamez
2 ek almaecet
425 ml eros tyukleves
2,5 tk cukor
100 g szeder (kb. 12 meretes darab)
35 g vaj
2 sutesre kesz facan, kb. 500 g / db
so, bors
1 birsalma, negyedelve, kimagozva
2 dl szaraz feherbor
3 ek hangamez
2 ek almaecet
425 ml eros tyukleves
2,5 tk cukor
100 g szeder (kb. 12 meretes darab)
- A vaj felen susd meg a facanokat, mig minden oldalon kicsit megbarnulnak.
- Sozd, borsozd, majd a 200 C / gaz 6 sutoben susd kb. 35 percig, idonkent meglocsolva a sajat levevel, hogy ne szaradjon ki.
- A birsalmat ontsd le a borral es 2 ek mezzel. Forrald fol, majd kis langon fozd puhara, kb. 20 p.
- Mikor a facan kesz, ontsd le a levet egy labosba. A zsirt merd le rola egy kanallal es dobd el. Add hozza a maradek mezet, es melegitsd, mig erzed az illatan, hogy kezd karamellizalodni. Ez hamar megtortenik, ugyhogy legy ovatos.
- Ontsd bele az ecetet - egy kicsit ki fog csapodni a keverek, de az nem baj. Ontsd fel a levessel, majd a birsalma fozolevet is add hozza.
- Szeleteld fel a birset. A maradek vajon piritsd meg oket a cukor felevel megszorva.
- Add a birshez a szedret, ovatosan keverd meg, hogy ne torjon ossze. Add hozza a maradek cukrot.
No comments:
Post a Comment