Tuesday, 21 July 2009

Juharszirupos csibe kukoricas toltelekkel



6 fore

400 g kukoricakenyer (ld. lejjebb)
200 g bacon, kis darabokra vagva
2 szar zeller, finomra vagva
1/2 hagyma, finomra vagva
1 kis tojas
3 ag friss kakukkfu levelei
so, bors
45 g vaj
6 csibe
----------------------
vaj a kikeneshez
175 g liszt
90 g kukoricadara/liszt
1 ek sutopor
1/2 tk so
2 nagy tojas
2,5 dl tej
1 ek mez
75 g olvasztott vaj
------------------
1,5 dl juharszirup
1 gerezd fokhagyma attorve
izles szerint csipos szosz (tabasco v. csiliszosz), vagy mustar
  • Keverd ossze a lisztet, kukoricadarat, sutoport es sot.
  • Egy masik talban a tejet, tojast, mezet es olvsztott vajat. Aprankent keverd hozza a szaraz hozzavalokat. Toltsd kivajazott, 23 cm-es tortaformaba, es susd kb. 10 percig gaz 6 / 200 C. Racson hagyd kihulni.

  • Piritsd meg a bacont, majd szedd ki. Ugyanabban a serpenyoben, a bacon zsirjan piritsd meg a hagymat es zellert is.
  • A kenyerbol 400 g-ot morzsolj el. Keverd hozza a bacont, hagymat, zellert, majd a tojast, kakukkfuvet. Sozd, borsozd, es dolgozd bele a vajat.

  • A fiatal csirke hasureget oblitsd ki, majd szaritsd le papirtorlovel. Sozd es borsozd belul.
  • Toltsd meg oket a kukoricas toltelekkel, es kosd ossze a labukat egy darab madzaggal.

  • A mazhoz fozd be a juharszirupot, mig az 1/3-a marad csak. Keverd bele a fokhagymat es az eros szoszt, es kend be vele a madarakat (ecsettel, v. kanalazd ra).
  • Susd 50-55 percig. Idonkent kanalazd a husra a levet, nehogy kiszaradjon.

No comments:

Post a comment