Krumplipure ujhagymaval
4-6 fore
125 g ujhagyma, felkarikazva
1,5 dl teljes tej
900 g krumpli, fozve, attorve
125 g vaj
so, bors
1 dl tejszin
0,5 dl te
900 g fott, attort krumpli
75 g vaj
2 ek frissen reszelt torma, vagy kesz torma
so, bors
Mustaros krumplipure
Mint az elozo, csak torma helyett hasznalj 3 ek magos mustart.
Joghurtos krumplipure
1 dl tejszin
1 dl joghurt
75 g vaj
900 g fott, tort krumpli
so, bors
Aligot
900 g fott, tort krumpli
1 dl tejszin
0,5 dl tej
75 g vaj
so, bors
3 attort fokhagymagerezd
425 g Tomme Fraiche sajt
4-6 fore
125 g ujhagyma, felkarikazva
1,5 dl teljes tej
900 g krumpli, fozve, attorve
125 g vaj
so, bors
- Keverj mindent ossze. Jol megy sonkahoz, halhoz vagy baconhoz.
1 dl tejszin
0,5 dl te
900 g fott, attort krumpli
75 g vaj
2 ek frissen reszelt torma, vagy kesz torma
so, bors
Mustaros krumplipure
Mint az elozo, csak torma helyett hasznalj 3 ek magos mustart.
Joghurtos krumplipure
1 dl tejszin
1 dl joghurt
75 g vaj
900 g fott, tort krumpli
so, bors
Aligot
900 g fott, tort krumpli
1 dl tejszin
0,5 dl tej
75 g vaj
so, bors
3 attort fokhagymagerezd
425 g Tomme Fraiche sajt
- Keszitsd el a krumplipuret, keverd bele a fokhagymat.
- Kis lang folott keverd bele a sajtot, kozben verd, mintha feherjet vernel fel.
- Mikor a sajt felolvad es a keverek osszeall, szinte folyos allagu, akkor jo. Azonnal fogyaszd.
No comments:
Post a Comment