Friday, 10 July 2009

Sonkas krumplisalata


6 fore

750 g krumpli
500 g porehagyma
1 salotthagyma, nagyon finomra apritva
2 ek petrezselyem
6 ek olivaolaj
1/2 kis citrom leve
so, bors
12 vekony szelet parma sonka (vagy mas fustolt, nyers sonka)
kb. 6 ek szarvasgomba-olaj
  • Tisztitsd meg a krumplit, de ne hamozd. Sos vizben fozd puhara.
  • Tisztitsd meg a porehagymat, karikazd kb. 3 cm vastagra, jol mosd meg. Fozd sos vizben puhara, kb. 5 perc. Jol csopogtesd le.
  • A krumplit szeleteld fel kb. 1/2 cm vastagra.
  • Tedd egy nagy talba a krumplit, poret, salotthagymat, petrezselymet, olajat es citromlet. Sozd, borsozd, es ovatosan keverd ossze.
  • Oszd szet 6 tanyerra, a tetejere fektess 2-2 szelet sonkat, es csorgasd meg a szarvasgomba-olajjal.

No comments:

Post a comment