Monday 20 July 2009

Barany borokaval


6-8 fore

2,4 kg baranylab, csontostul
1 felkockazott repa
1 felkockazott zellerszar
1/2 durvara vagott hagyma
1,5 tk borokabogyo, torve
3 gerezd fokhagyma, kes fokaval megzuzva
4 ag friss rozmaring
3,5 dl feherbor
so, bors
  • Tegyel minden hozzavalot egy nagy tuzallo casserole talba v. egy labosba. Fozd 4 oran at, a leheto legkisebb langon, idonkent kevergetve (kb. fel orankent). Eddigre eleg sok levet fog ereszteni.
  • Tedd ra a fedot ugy, hogy egy kis res maradjon, es fozd tovabbi 1-1,5 oran at, tovabbra is kevergetve idonkent, picit nagyobb langon. A vegere a hus teljesen puha, szinte leolvad a csontrol, barna, es csak egy keves le maradt. Ha nem, akkor fozd tovabb kicsit nagyobb langon.
  • Merj le amennyi zsirt csak tudsz a tetejerol - talald.

No comments:

Post a Comment