6 fore
2 dl juharszirup
3 dl tejszin
2 dl teljes tej
4 sargaja, felverve
1-2 csepp vaniliakivonat
40 g pucolt, szarazon piritott es durvara vagott dio
------------------------
6 kis alma, a maghaz kiszurva
4 dl cider (gyenge szensavas almabor / almale)
75 g barnacukor
1/2 citrom leve
2 dl juharszirup
3 dl tejszin
2 dl teljes tej
4 sargaja, felverve
1-2 csepp vaniliakivonat
40 g pucolt, szarazon piritott es durvara vagott dio
------------------------
6 kis alma, a maghaz kiszurva
4 dl cider (gyenge szensavas almabor / almale)
75 g barnacukor
1/2 citrom leve
- Fozd a juharszirupot, mig 2/3-ara surusodik.
- A tejet es tejszint melegitsd majdnem forraspontig, de ne forrald. Add hozza a juharszirupot, es kevergetve melegitsd fel ujra.
- Ontsd a tejszint a sargajara, es ovatosan melegitsd (de ne forraspontig!), folyamatosan kevergetve, mig besurusodik.
- Azonnal szurd at egy hideg vizbe allitott talba.
- Add hozza a vaniliat, es hagyd kihulni. Keverd hozza a diot.
- Toltsd fagyigepbe, vagy sekely taroloedenybe (ebben az esetben kb. orankent keverd at a fagyasztas alatt, hogy szettord a jegkristalyokat).
- Keverd el a cidert a barnacukorral es ovatosan melegitsd, kevergetve, mig a cukor feloldodik. Ontsd hozza a citromlevet.
- Vizszintesen hasitsd be az almak hejat, korben. Tedd oket mely tepsire. Ontsd rajuk a cukros cidert.
- Susd 45 percig, mig megpuhul..
- Talald a fagyival.
No comments:
Post a Comment