Friday, 3 July 2009

Toltott furj



4 fore

8 ek narancslekvar
8 ek whisky
4 szal kakukkfurol a levelek
so, bors
8 furjs
8 szelet bacon, hosszaban felbevagva
4 dl eros izu csirkeleves
meg 2 ek whisky
------------------
1/2 kis hagyma, finomra vagva
2 szelet bacon, finomra vagva
15 g vaj
50 g kenyermorzsa
1 ek finomra vagott petrezselyem
1 kis felvert tojas
  • Keverd ossze a lekvart, whiskyt, kakukkfuvet, sot es borsot. Dorzsold be vele a madarakat, es lefedve hagyd allni min. 1 orat, de akar masnapig.
  • Piritsd meg a 15 g vajon a 2 sz. bacont es a hagymat. Keverd ossze a tobbi toltelekhez valot. Nyomkodd a furjek hasuregebe.
  • Tedd a furjeket egy tepsibe. A felbevagott baconszeleteket tedd X alakban a madarak mellere. Kanalazd rajuk a paclevet.
  • 200 C / gaz 6 25 perc sutes, idonkent kanalazd rajuk a levet a tepsi aljarol.
  • Kozben fozd be a csirkelevest kb. a felere, majd add hozza a whiskyt. Ezzel a szosszal leontve talald a kesz furjet.

No comments:

Post a comment