4 vekni
2 fozesre valo alma pucolva, magozva, vekonyra szeletelve
225 ml viz
3 evesre valo alma pucolva, felkockazva (1 cm)
115 g vaj
450 g teljeskiorlesu liszt
225 g feher liszt
3 ek so
1 tasak szaraz eleszto
50 g cukor
1 sargaja felverve, a megkeneshez
2 fozesre valo alma pucolva, magozva, vekonyra szeletelve
225 ml viz
3 evesre valo alma pucolva, felkockazva (1 cm)
115 g vaj
450 g teljeskiorlesu liszt
225 g feher liszt
3 ek so
1 tasak szaraz eleszto
50 g cukor
1 sargaja felverve, a megkeneshez
- A fozoalmat fozd pepesre a viz feleben.
- Az evoalmat 30 g vajon piritsd aranyszinure.
- Egy nagy talban keverd ossze a lsizteket a soval. Add hozza a cukrot, az elsztot, a maradek vizet (langyosra melegitve), es a maradek vajat felolvasztva.
- Keverd hozza az almapuret es a vajon megpiritott almat. Gyurd az egeszet ossze tesztava.
- Ha tul szaraz, adj hozza kis vizet, ha tul nedves, suritsd liszttel.
- Gyurd a tesztat lisztes deszkan kb. 15 percig, majd olajozott foliaval leboritva hagyd duplajara kelni egy talban (kb. 45 perc).
- Gyurd at, majd oszd 4 cipra. Kivajazott tepsin megint hagyd oket kelni, kb. fel oran at.
- Kend meg oket a sargajaval, majd susd 35 percig gaz 4 / 180 C.
No comments:
Post a Comment