Monday 6 July 2009

Pytt y panna - sved vagdalt


4 fore

600 g hamozott krumpli, felkockazva (kb. 1 cm)
35 g vaj
napraforgoolaj
2 hagyma, finomra vagva
2 ek felvagott friss petrezselyem
so, bors
400 g fott / sult hus (serteshus, bacon es hurka/kolbaszfele vegyesen)
4 tojas
a talalashoz cekla
  • 20 g vajon es 1 ek olajon piritsd meg a krumplikockakat. Mikor megbarnultak, fedd le a serpenyot es fozd tovabb, mig megpuhulnak.
  • Egy masik serpenyoben a maradek vajon es 1 ek olajon fozd meg a hagymat. Mikor megpuhult, keverd a kruplihoz. Add hozza a petrezselymet, sozd, borsozd.
  • 1 ek olajon piritsd meg a husokat. Keverd hozza a hagymas krumplit.
  • A 4 tojast susd meg tukortojasnak, talalaskor 1-1 tojast csusztass a vagdalt tetejere.
  • Talald felkockazott savanyitott ceklaval.

1 comment: