Tuesday 21 July 2009

Sloe gin



1 liter

1 kg kokeny, megmosva
825 g cukor
1 uveg gin, + extra
  • Eles kessel csinalj egy metszest mindegyik kokenyen. Tedd oket sterilizalt befottesuveg(ek)be, es toltsd rajuk a cukrot. Razd fel jol, hogy elkeveredjen.
  • Tarold huvos helyen 4-6 hetig - minden par napban razd fel.
  • Eddigre a leve elkezd kifolyni. Toltsd ra a gin 3/4-et, zard le ujra, razd fel, es hagyd 3 honapig allni. Tovabbra is razd fel rendszeresen.
  • Szurd le, es toltsd kisebb uvegekbe (kb. a 2/3-ukig legyenek tele).
  • Kostold meg, es izles szerinti mennyisegu ginnel toltsd fel.

4 comments:

  1. Szia!Ezek a saját, kipróbált receptjeid és saját fényképek is?

    ReplyDelete
  2. Nagyon durván nyomod... Felénk falun ezt egyszerűen lopásnak hívják.

    http://www.nik.co.uk/kitchen/making-sloe-gin/

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Kedves Lili,
    Amennyiben más blogokról veszünk át képet és receptet, minden esetben megjelöljük a forrást, még akkor is, ha csak "ihletet" adott. Blogger körökben ez így etikus. Amennyiben továbbra sem jelölsz forrást, kénytelenek leszünk kizárni a gyűjtőoldalról.

    ReplyDelete